loading...
معماری،عمران،نقشه برداری
خیرمقدم
به نام مهندس هستی

برای مشاهده تمام مطالب سایت در قسمت آرشیو قرار بگیرید


FARSHIDSURVEY@YAHOO.COM



 www.salto.ir     

بیمه تعاون نمایندگی پیری سرابی

فرشید پیری سرابی بازدید : 657 شنبه 07 بهمن 1391 نظرات (2)

888

در 13 اكتبر 1941 میلادی در اوزاكای ژاپن دیده به جهان گشود، در سالهای 69-1962 م . تعالیم خود آموخته و غیر آكادمیك خود را به عنوان یك معمار با سفرهای آموزشی بهاروپا، آمریكا و آفریقا و مطالعه بر روی خانه های فرانك لویدرایت و كارهای مدرنیسمقدیمی (كلاسیك) تكمیل كرد.افزایش كمی آثار او در سطح معماریهای مسكونی، كلیساها،موزه ها و مجتمع های تجاری بزرگ، و … با تكیه ای مداوم و تقریباً انحصاری بر ساختارهای بتن مسلح بزرگ ونمایان است كه عظمت را در معماری او فزونی می بخشد. او واسطه ای میان شرق و غرباست، و بتن را ـ با اینكه از مواد جدایی ناپذیر جنبش مدرن اروپاست ـ در جهت نشاندادن زیبایی شناسی شرقی به كار می برد.

 

اولین تمرین معماریش را در سال 69 م . دراوزاكا آغاز كردو تاكنون بیش از صد و پنجاه پروژه معماری را طراحی كردهاست.او از با نفوذ ترین معماران پست مدرن نسل دوم ژاپن محسوب می شود. توجه عمده وی بر تفلیق فرمهای مدرن با مفاهیم و شیوه های سنتی ژاپن استوار است ؛ بهبیان دقیق تر، هدف او تغییر معنای طبیعت از گذرگاه معماری است. مصالح معماری آندو،بتن خام، خورشید، آسمان، سایه و آب است یا به عبارت بهتر، فضا. تأكید او بر ایننكته است كه استفاده كنندگان از بنا باید طبیعت را تجربه و احساس كنند و اینها همهریشه در سنت منطقه ای زیستگاه او ـ كانزایی ـ دارد.عناصراصلی و متناقص معماری آندو عبارتند از نظم، مردم و احساسات انسانی. او در معماریخود، به گونه ای متضاد آنها را با هم ارتباط می دهد و میان آنها تفاهمی ایجاد میكند:فرم در برابر فرم و فضا، داخل در برابر خارج و طبیعتدر برابر هندسه .آندو از جذابیت فرم صرفنظر كرده و بر جذابیت فضا تأكید میورزد. او اعتقاد دارد كه فرم، از تأثیر فضایی می كاهد و در نتیجه، جذابیتمعماری را محدود می كند..به اعتقاد او، ارحجیت دادن به فرم به معنای ارجحیتدادن به حس بینایی در میان پنج حس و عدم توجه به عمق فضایی است. در نتیجه او درپی نفی فرم به مفهوم به كارگیری فرمهای ساده و انكار ساده و انكار فرمهای پیچیدهاست. (نفی تصویر صرفاً بصری در فضا). معماری او، معماری نفی و انكار است. او جامعهمدرن و جهانی بودن را نفی می كند. اولین چیزی كه آندو نفی كرده، مفاسد جامعه مدرن وارزشهای آن است. (برای مثال، مقولة راحتی) آندو راحتی مدرن را نفی كرده، تلاش میكند ارتباط پویایی با جهان برقرار كند.

او راحتی را از معماری خود دور می كند و بهجای آن امكان حضور انسان و طبیعت را در كالبد معماری اش فراهم می سازد.او كارهایمتعددی تاكنون انجام داده است كه 8 اثر برترش كه اهداف و تفكرات او را به خوبی جلوهگر می سازند را نام می بریم:-نمازخانة كوه روكو (كلیسای باد)-كلیسای روی آب-كلیسای نور-معبد آب-خانه Raw -مجتمع تجاری تایمز 2-پروژه ناكانو شیما 2-موزه نائو شیما .ویژگی های شاخص معماری آندو، نظم، مردم و احساسات انسانیاست. بنابراین، بر اساس الهاماتی كه او از این سه عنصر گرفته، پروژههای او را می توان دسته بندی كرد. در معماری آندو، عناصر به شكلی متضاد با هم مرتبطمی شوند. بنابراین، فرم در مقابل فرم و فضا، داخل در برابر خارج و طبیعت در برابرهندسه قرار می گیرد. به عبارت دیگر، معماری او حاصل ارتباطی است كه بین این عناصروجود دارد. برای آشنایی و شناخت بیشتر، كارهای آندو را بر اساس ساختار و كالبد بهسه بخش معماری یگانه انگاری، دو گانه انگاری و كثرت گرایی تقسیم بندی می كنیم. آن دسته از كارهایی كه در شمار معماری یگانه انگاری قرار می گیرند، دارای فرمیخالص، طراحی واضح و فضایی قومی هستند. این نوع معماری، بیشتر در خانه ها وكلیساهای كوچك دیده می شود. در این فضاها، با آرامشی روبرو می شویم كه یادآور فضایسنتی چاپخانه های ژاپنی است. در این فضا، بر اساس ریتمی وحدت بخش، كل به جزء تبدیلمی شود. این ریتم، حتی در نور و سایه نیز تكرار می شود. در معماری دو گانهانگار، آندو روش خاص خود را اعمال می كند. به عبارتی، روش او از هیچ نوع معماریدیگری تأثیر نپذیرفته است. در آنجاست كه آندو از فرم بیضوی استفاده می كند؛ ولیدر معماری دو گانه انگار، فضا بر اساس نیروی پویا شكل می گیرد. این نیرو، از تضادبین فرم و فضا حاصل می شود. در این نوع معماری ـ بر خلاف معماری یگانه انگار كه فرمبر فضا غالب است ـ فرم و فضا دارای ارزش یكسانی است و در اینجاست كه نوآوری هایآندو تجلی می یابد.

معماری كثرت گرایی آندو شاملتعداد زیادی از كارهای او از سال 1985 به بعد می باشد. این معماری، با فرم هایمتنوعی كه دارای جهت گیریهای مختلفی است، شناخته می شود. در اینجا، تمركز فضایی كه در معماری یگانه انگار وجود داشت، متلاشی وپراكنده می شود و بیشتر به سوی روشنایی و پویایی نیل می كند. فرم از نظر بصری، سبكتر شده و پراكنده می شود. بنابراین در طراحی، فضا از تركیبات مختلفی شكل می گیرد. از این روست كه در كارهای آندو، روش ها و مقیاس های متنوعی دیده می شود.

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
درباره ما
Profile Pic
شرکت مهندسی پردیس راه صحنه بیوگرافی :نام : فرشید، نام خانوادگی: پیری سرابی ، تحصیلات :دتنشجوی کارشناسی مهندسی اجرایی عمران -شغل : نقشه بردار ، محل سکونت : کرمانشاه-شهرستان صحنه،تسلط بر:اتوکد ، سیویل تری دی ، رویت ،اتوکد لند ،دوربینهای لایکا ،تریمبل ، فویف ، سندینگ ، سوکیا ، نیکون
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • ورود نویسندگان
    برای استفاده ازقسمت نویسندگان وهمکاران سایت پیام بگذارید

    آمار سایت
  • کل مطالب : 148
  • کل نظرات : 37
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 284
  • آی پی امروز : 13
  • آی پی دیروز : 17
  • بازدید امروز : 88
  • باردید دیروز : 29
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 88
  • بازدید ماه : 672
  • بازدید سال : 3,531
  • بازدید کلی : 751,087
  • کدهای اختصاصی